Chinese Hoofd-Nek & Schoudermassage

De Chinese Hoofd-Nek & Schoudermassage is een onderdeel van de Tuina-massage.

 

Door het toepassen van de Chinese Hoofd-Nek & Schoudermassage kunnen we een energetische harmonie creëren.

Tuina-massage is mede ontstaan door therapeuten die wel degelijk de voordelen zagen van het werken op acupunctuurpunten, maar wiens cliënten het gebruik van de acupunctuur-naalden niet konden verdragen of als pijnlijk ervoeren.

Bij de Chinese Hoofd-Nek & Schoudermassage wordt gewerkt op het manueel stimuleren ( niet masseren) van de acupunctuurpunten. Dit zijn de toegangspoorten tot de levensenergie. Ze zijn van belang in het toe- of afvoeren van energie.

Deze acupuntuurpunten bevinden zich op meridianen.

Meridianen zijn een soort kanalen waardoor energie in ons lichaam stroomt. De meridianen lopen als lange strepen ( meestal vlak onder de huid) over hoofd, romp en ledematen. Je kan ze zien als de energiecentra en -banen van het lichaam.

Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan.

Doordat ik via massage deze punten en meridianen ga activeren, kan de massage dus ook een energetisch gevolg hebben in jou lichaam.

Door het toepassen van de Chinese Hoofd- , Nek- en Schoudermassage kunnen we een energetische harmonie creëren. Zo kan de levensenergie als een constante stroom door het lichaam vloeien. In vierentwintig uur heeft de levensenergie alle meridianen doorlopen. Het doel is dus om de circulatie van de levensenergie (qi) te bevorderen en in balans te brengen voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 

Deze Chinese Hoofd- , Nek- en Schoudermassage is overigens heerlijk ontspannend in combinatie met een ontspanningsmassage.

Heb je vragen, neem gerust contact met me op.

chinese hoofdmassage

Gastenboek

Als masseur ben ik heel Pietje precies

Als masseur ben ik heel Pietje precies door wie ik mijzelf laat masseren.Gelukkig zijn er goede masseurs in de omgeving.Zo ...

Lees meer...

heerlijke massage...

Via mijn man ben ik bij Steph terecht gekomen, had heel veel hoofdpijn en spanning in nek en schouders.Bij binnenkomst ...

Lees meer...

Top.....echte aanrader

Zeer professionele massage mogen ontvangen..duidelijke uitleg..goede screening van te voren...totale ontspanning!! Top...echte aanrader.Miranda

Lees meer...

Zeker een aanrader

Bij binnenkomst al meteen een goed gevoel. Steph is zeer professioneel en weet wat hij doet/waar hij over praat. Massage ...

Lees meer...

Heerlijke Massage 2

Heerlijke massage, 9 van de 10x val ik in slaap zo ontspannend🥰🥰🥰Angelique Angelique

Lees meer...