Acupressuur

Acupressuur is ook wel bekend onder de naam drukpuntmassage.

De acupressuur therapie richt zich vooral op het regelen van de energie doorstroom in het lichaam door specifieke punten op het lichaam  manueel te stimuleren.

Therapeutisch zijn de punten van belang in verband met het toe- of afvoeren van energie. Het zijn de toegangspoorten tot de levensenergie. Een acupressuur behandeling van het punt heeft vaak direct effect.

Men onderscheidt aan beide kanten van het lichaam twaalf hoofdmeridianen waarvan er zes, de yin-meridianen, corresponderen met de zes yin-organen (hart, longen, lever, milt, nier en meester van het hart). De zes yang-meridianen corresponderen met de bijbehorende yang-organen (dikke darm, maag, dunne darm, urineblaas, galblaas en drievoudige verwarmer). Iedere meridiaan begint of eindigt aan een hand of een voet; het eindpunt van de ene ligt vlak bij het beginpunt van de andere.

Wanneer yin en yang in harmonie zijn, is de mens gezond; verstoring van dit evenwicht betekent ziekte.

Het voordeel van een acupressuur behandeling is dat er geen naalden aan te pas komen zoals bij acupuntuur. Veel mensen vinden het een aangename behandeling omdat het lichaam op gevoelige plaatsen met vingers en duimen aangeraakt wordt waarbij een gedoseerde druk wordt uitgeoefend.

Wanneer acupressuur

acupressuur behandeling

Deze behandeling kan bij heel veel klachten effectief zijn. Zo kan het helpen bij klachten als vaak voorkomende hoofdpijn, nek- en rugklachten,  schouderklachten, armklachten, een tennisarm en been- en knieklachten.

Door behandeling van acupunctuurpunten kan de functie van de organen worden beïnvloeden. De meest belangrijke punten voor de behandeling bevinden zich op armen en benen, respectievelijk tussen de vingers en de elleboog en tussen de tenen en de knie. Dat zijn de zogenaamde klassieke punten.

Toch mag deze drukpuntmassagetechniek nooit als enige behandeling van een ziekte gegeven worden. Het dient slechts als een aanvulling gezien te worden. Als je acupressuur overweegt is het daarom verstandig om eerst een arts te raadplegen.

Vóór de behandeling vind ten alle tijde een intakegesprek plaats.

Er zijn altijd meerdere (wekelijkse) behandelingen nodig om resultaat te boeken.

Heb je vragen, neem gerust contact met mij op.

Gastenboek

Als masseur ben ik heel Pietje precies

Als masseur ben ik heel Pietje precies door wie ik mijzelf laat masseren.Gelukkig zijn er goede masseurs in de omgeving.Zo ...

Lees meer...

heerlijke massage...

Via mijn man ben ik bij Steph terecht gekomen, had heel veel hoofdpijn en spanning in nek en schouders.Bij binnenkomst ...

Lees meer...

Top.....echte aanrader

Zeer professionele massage mogen ontvangen..duidelijke uitleg..goede screening van te voren...totale ontspanning!! Top...echte aanrader.Miranda

Lees meer...

Zeker een aanrader

Bij binnenkomst al meteen een goed gevoel. Steph is zeer professioneel en weet wat hij doet/waar hij over praat. Massage ...

Lees meer...

Heerlijke Massage 2

Heerlijke massage, 9 van de 10x val ik in slaap zo ontspannend🥰🥰🥰Angelique Angelique

Lees meer...